Dat gezegd hebbende, je hoeft zeker geen mijnwerker te zijn om crypto te bezitten. Schuld is de duivel, de testcase is Japan. Een plotselinge stijging zou een bullish indicator zijn. Moeilijkheidsgraad: 7 TH per seconde en een klein energieverbruik van 845 watt. Maar bij kamertemperatuur van ongeveer 25 graden Celsius produceert de S7 ongeveer 1300 watt.

 • Het installatieproces is vrij eenvoudig en is een van de winstgevende die al een tijdje bestaat.
 • Wat betekent de spike-tag?
 • Bij het vergelijken van een lijst met pools die geschikt voor u lijken, is het verstandig om hun gebruikersrecensies te lezen voordat u uw keuze maakt - om ervoor te zorgen dat u niet in een pool terechtkomt die uw hard bevochten inkomsten steelt.
 • Maar het proces wordt steeds ingewikkelder, waarbij bitcoin nu op industriële schaal wordt gedolven, waardoor het voor kleine mijnwerkers onmogelijk is om te concurreren.
 • De mijnbouwcalculator toont uw winst op uur-, dag-, week-, maand- en jaarbasis.
 • Als iemand zou proberen zowel de echte als de valse rekening te spenderen, zou iemand die de moeite nam om naar de serienummers van beide rekeningen te kijken, zien dat ze hetzelfde nummer waren, en dus moest een van hen vals zijn.

Hoewel het heel goed mogelijk is om succesvol te minen zonder pool, vereist dit meestal een extreem grote mijnoperatie en wordt het meestal niet aanbevolen - tenzij je genoeg hash-snelheid hebt om regelmatig blokken te minen. 1 MB aan transacties kan in theorie zo klein zijn als één transactie (hoewel dit helemaal niet gebruikelijk is) of meerdere duizenden. Een API is beschikbaar op https:

Bij het berekenen van hoeveel het kost om één BTC te minen, zijn er twee belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden: Nauwkeuriger waarden zouden bijvoorbeeld afkomstig zijn van een meting zoals die wordt geleverd door een Kill-A-Watt-apparaat. Bitcoin mining is zeer competitief.

Het is een van de beste ASIC-mijnwerkers in 2019. In tegenstelling tot de Ebit E11 ++ en 8 Nano, is de minimale bestelhoeveelheid voor de 8 Nano Pro echter merkwaardig ingesteld op vijf, wat betekent dat je minimaal €47.500 moet neerleggen om er één (of vijf) in handen te krijgen. Dit proces wordt ook wel bewijs van werk genoemd. De wisselkoers wordt vastgehouden, dus de veronderstelling is dat alle BTC-inkomsten aan het einde van de tijdshorizon worden aangehouden en ingewisseld voor USD.

 • Gezien het feit dat de blokbeloningen om de vier jaar met 50% verminderen - zou uw winst aanzienlijk dalen als dit in 2020 gebeurt.
 • 78/TH - hoewel de energie-efficiëntie veel minder indrukwekkend is 17.
 • 84 USD, met gebruik van de typische U.
 • Kost één Bitcoin €100k of €1 miljoen?
 • Het gevolg was dat sommige lokale mijnbouwbedrijven de afgelopen maand slechts minder dan de helft van hun totale capaciteit hadden.

X16Rv2

Vooruitrusting kosten. Dat gezegd hebbende, de ASICminer 8 Nano Pro is gemakkelijk de duurste mijnwerker per TH op deze lijst - kost maar liefst €118. Als u wilt zien hoeveel blokken tot nu toe zijn gedolven, zijn er verschillende sites, waaronder Blockchain.

Op dit moment niet. Hoewel het technisch mogelijk is om blokken mining solo te ontdekken en de hele 12 te behouden. Meest populair, demo-accounts zijn beschikbaar bij BTG Option met vrij genereuze financiering - $ 50.000 in de Gold Account en $ 100.000 via de Platinum-account. Sommigen van jullie hebben een favoriete munt voor mij en we zullen functionaliteit bouwen om dat te ondersteunen. Wat is winstwisseling? Wat ze eigenlijk doen, is proberen de eerste mijnwerker te zijn die een 64-cijferig hexadecimaal getal (een "hash") bedenkt dat kleiner is dan of gelijk is aan de beoogde hash. Archief, ik hoop dat deze EA in de toekomst continu winst kan maken. Gemiddeld worden 144 blokken per dag gedolven, en dat zijn er 12.

We bieden momenteel geen optie voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad van 24 uur, omdat het hoofddoel van deze mijncalculator is om de real-time status van de munten te bekijken en deze te gebruiken in onze functie voor winstwisseling. 16 J/GH en beschikt over een luchtvormend koelsysteem waarmee 88 chips als een enkele eenheid kunnen functioneren. Een hogere hash-snelheid betekent een krachtigere mijnwerker. Als de laatste blokken van 2019 in minder dan twee weken werden ontdekt, neemt de moeilijkheid toe. De informatie die u kunt invoeren, omvat:

De S9i heeft een hashsnelheid van 14 TH per seconde en een energieverbruik van 1.320 watt, waardoor het een van de meest efficiënte Bitcoin-mijnbouwhardware is die er is.

Meest Populaire Video's

Hier is hoe om te gaan met die belachelijk hoge Bitcoin transactiekosten Bitcoin Mining Hardware Comparison AntMiner S7 Bitcoin miner5. Wanneer u deelneemt aan Bitcoin-mijnbouw, zoekt u in wezen naar blokken door complexe cryptografische uitdagingen te verwerken met behulp van uw mijnbouwhardware. Maar als u een ervaren mijnwerker bent met lage elektriciteitskosten, kunnen de kracht en efficiëntie van de DragonMint T1 de hoge kosten vooraf compenseren en u helpen winst te maken. Stap 3: kies een mijnpool, wanneer de applicatie voor het eerst wordt gestart, ziet u de opties om te beginnen met mining of inloggen. De crisis van Venezuela en de goedkope elektriciteit die daaruit voortvloeit, heeft Bitcoin-mijnbouw daar bijzonder winstgevend gemaakt. 7x - met de meeste moeilijkheidsgraad retargeting rondes die leiden tot een toename. De onderstaande aanvullende factoren zijn grotendeels verantwoordelijk voor het bepalen van uw ROI-periode.

De bovenstaande waarden zijn slechts een momentopname. HashFlare vertelde Digital Trends in een interview dat elk van zijn klanten winst heeft gemaakt met zijn service. Mijnwerkers doen deze gissingen door willekeurig zoveel "nonces" mogelijk te genereren, zo snel mogelijk. Slush pool review, bijna de helft van de bitcoin-mijnbouwpools - groepen mijnwerkers die samenwerken voor schaalvoordelen - bevinden zich in Azië-Pacific, aldus een studie van Cambridge University in december. 85 Gemijnd/maand BTC 0. Laten we de factoren onderzoeken waarmee u rekening moet houden voordat u mining-hardware koopt:

De onderstaande foto is een geïmproviseerde, zelfgemaakte mijnbouwmachine.

Moeilijkheid

Technisch gezien ja, omdat dit elke installatie op de automatische piloot helpt uitvoeren. Wat een Bitcoin miner3 doet, is analoog daaraan - ze controleren transacties om te controleren of gebruikers niet illegaal geprobeerd hebben dezelfde Bitcoin twee keer uit te geven. De upgrade kost de volledige prijs minus 1097. 5 TH/s voor batch 23 en heeft een efficiëntie van 0. Deze inkomsten worden niet alleen aangedreven door de markt, maar ook door mensen die mijnbouwplatforms inhuren om munten van de markt te halen en dit op zijn beurt eindigt uiteindelijk als diffusie in de marktprijs. Binaire handelsbonus bij amerikaanse makelaars, heb je binaire opties verhandeld? Bovendien wordt het aantal BTC dat wordt beloond voor het ontdekken van een blok ongeveer elke vier jaar gehalveerd nadat elke 210.000 blokken zijn gedolven. 00001379 Bruto €0.

Sommige bedrijven brengen ook onderhoudskosten in rekening. Hoe weet ik welke hashraten en stroomverbruik ik moet invoeren? Een andere solide Bitcoin-mijnbouwhardware voor beginners of hobbyisten is de Bitmain Antminer S7. Het is mogelijk om een ​​basisinstallatie samen te stellen voor enkele van de minder populaire cryptocurrencies voor ongeveer €3.000. Zoals besproken, is de eenvoudigste manier om Bitcoin te kopen, het te kopen op een beurs zoals Coinbase. Om de 10 minuten wordt een blok geverifieerd en wordt een blokbeloning aan de mijnwerker gegeven.

Acquisitiekosten zijn bijna altijd de grootste toetredingsdrempel voor de meeste Bitcoin miner0's, aangezien de meeste hoogwaardige hardware voor de mijnbouw enkele duizenden dollars kost.

Quark

Klik onder de kolom Per maand (H), typ = SOMPRODUCT (- (G2 - ((G2-G3)/30) * ROW (INDIRECT (1 & ": )"Mijnopbrengsten zijn gedeeltelijk gebaseerd op de huidige moeilijkheid om Bitcoins te minen. Dit is wat ik zal behandelen: Helaas heeft Avalon6 geen eigen voeding en kunnen ze afzonderlijk worden gekocht. Let op de sandwich twist-ties die de grafische kaarten aan de metalen paal houden. 5 Star Rating Bekijk verkopers Terminator T3 Fabrikant: Als je serieus bent over mijnbouw, moet je voldoende onderzoek doen voordat je je eerste mijnwerker koopt. Als blokbeloningen zoveel waard zijn, waarom koopt dan niet iedereen ASIC's?

U krijgt geen 100% uptime. Investeren in dure apparatuur en uitgaven van meer dan €3.000 aan energierekeningen om één bitcoin te minen, is alleen zinvol als u denkt dat de prijs van bitcoin boven de €3.000 tot €4.000 zal stijgen. 50 Gemijnd/jaar BTC 0. Soms kunnen deze 'dynamische veranderingen' intern zijn - zoals een toenemende mijnbouwmoeilijkheid of een daling van de blokbeloning. De gegevens voor multi-algo-pools (NiceHash, Mining Pool Hub, zpool, Zergpool en anderen) worden verzameld via de API's die deze pools bieden. Full-service makelaars gebruiken, hieronder staan ​​enkele tips voor het gebruik van technologie om in de kortst mogelijke tijd een betere handelaar te worden. Net als bij algemeen beleggen, is het belangrijk om je onderzoek te doen, omdat er veel bedrijven zijn die beweren de beste te zijn en zelfs de grootste hebben hun tegenstanders.

Daarom helpt een Bitcoin-mijncalculator u te allen tijde te controleren hoe winstgevend uw operatie is, rekening houdend met alle andere factoren. Sommige waarden (e. )De winst kan variëren van 10-15%, gebaseerd op het succespercentage van de pool. Voor staten met hogere elektrische tarieven, zou je meer dan €6.000 aan elektriciteit kunnen uitgeven om een ​​enkele bitcoin te ontginnen. Als u hieronder uw hash-tarief invoert, berekent deze pagina uw verwachte inkomsten in zowel Bitcoins als dollars over verschillende tijdsperioden (dag, week en maand). Elk blok gedolven door mijnwerkers bevat een blokbeloning - een vast aantal bitcoins dat wordt uitbetaald aan de mijnwerker die het blok gedolven heeft. Tegen 2019 is cryptocurrency-mining iets ingewikkelder en ingewikkelder geworden.

Een Bitcoin-mijncalculator kan worden gebruikt om de hoeveelheid tijd te controleren die u zou kosten om te breken, zelfs als de omstandigheden statisch blijven.

De stijging van de fondsenwerving van Andrew Yang met 257% blaast alle andere Democratische kandidaten weg

Bitcoin-moeilijkheid of -prijs extrapoleren is pure voodoo. U kunt de bovenstaande calculator gebruiken om uw verwachte inkomsten te bepalen op basis van de ASIC die u gebruikt en uw elektriciteitskosten. Volgens Marketwatch zijn de elektriciteitskosten voor het delven van een enkele bitcoin meer dan €3.000 in de goedkoopste staten. Als alternatief kunt u altijd gebruikmaken van de "houweelstrategie. "Sommige andere cryptocurrencies zijn heel weinig waard in U. De resultaten die hieronder worden weergegeven, zijn dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse geschatte winsten, samen met de hoeveelheid tijd, in dagen, die nodig is voor breakeven, rekening houdend met uw initiële contractkosten of hardwarekosten. Dit betekent op zijn beurt dat elk cijfer 10 mogelijkheden heeft, 0-9. Hier is de lijst van een paar bedrijven die je betalen om games voor geld te testen:. Met behulp van Bitcoin-mijncalculator kunt u parameters invoeren zoals hash-snelheid, netwerkproblemen, blokfrequentie en hierdoor een aantal blokken per dag krijgen.

2790W Winstgevendheidsclassificatie: Bekende zwembaden zijn meestal veel groter dan nieuwere of minder goed gevestigde zwembaden, omdat maar weinig zwembaden met een slechte reputatie de tand des tijds kunnen doorstaan. Dat betekent meestal dat u een bepaalde hoeveelheid hashing-vermogen moet kiezen en dat u moet verwijzen met hoeveel u zich kunt veroorloven om te betalen. De meeste tonen de resultaten in Amerikaanse dollars. De berekening is dus alleen gerechtvaardigd tot de moeilijkheidsgraad die het dichtst bij is. Hoe lager de prijs van uw elektriciteit, hoe winstgevender uw mijnbouwactiviteit zal zijn.

Dit Is De Reden Waarom De Detailhandel Blijft Bloeden

Voorlopig ja, want we wilden mensen gemakkelijk toegang geven tot hun winst. Tot nu toe is die trend waar gebleven. Als een pool die in totaal 20 TH/s hash-snelheid bijdraagt, het volgende blok succesvol ontgint, ontvangt een gebruiker die verantwoordelijk is voor 10 procent van deze hash-snelheid 10 procent van de 12. 4527678% per dag.

Voer geen komma's in, alleen punten voor het decimaalteken. Dit proces staat in de volksmond bekend als "de halvering", met de volgende halvering gebeurtenis verwacht op 24 mei 2020. Lavaun darlene foley, neem contact met ons op op onze locatie in Fennimore of Montfort als we u van dienst kunnen zijn. H/s KH/s MH/s GH/s TH/s Zwembadkosten:

Verisart Haalt €2,5 Miljoen Op Om Blockchain-gecertificeerde Kunstservice Uit Te Breiden

Het is echter belangrijk op te merken dat dit jaar de komst van het regenseizoen in het zuidwesten van China bijna een maand vertraging heeft opgelopen ten opzichte van voorgaande jaren. Waarom zou u alle moeite doen om uw eigen mijnbouwhardware te kopen, in te stellen en te beheren, terwijl u gewoon een mijncontract kunt kopen van bijvoorbeeld Genesis mining of BitDeer? Avalon6 is een van de beste Bitcoin-mijnbouwhardware voor beginners.

Een typische mijnbouwinstallatie met een enkele ATI HD 5970 met de minimale componenten (PSU, mobo, HD, grafische kaart) verbruikt ongeveer 380 W. Energiekosten (hoe lager de prijs van uw elektriciteit, hoe winstgevender uw mijnbouwactiviteit zal zijn). Voorgevulde bitcoin-calculatorinformatie: Daarom richten verschillende pools hun diensten op nieuwere gebruikers door een eenvoudig te navigeren gebruikersinterface aan te bieden en gedetailleerde leermiddelen en snelle klantenondersteuning te bieden.

Als je een ervaren mijnwerker bent die duurzame mijnbouwhardware wil, is dit een goede optie. Hiermee kunt u de munten en multi-algo-pools invoeren waartussen u wilt schakelen en de schakelgebeurtenis volledig aanpassen (minimaal verschil, minimale mijntijd, beloningsboetes, triggers voor het laten vallen van inkomsten en rekening houden met vergoedingen en elektriciteitskosten). Uw individuele winstgevendheid kan variëren. 4527678% dagelijkse toename in netwerk hash-snelheid, de gemiddelde dagelijkse toename in de afgelopen 6 maanden. Dit is het makkelijke gedeelte.

70 EH/s, respectievelijk, zelfs hoger dan het gemiddelde 56.

Bitcoin

Vervolgens moet u de hoeveelheid vermogen (in watt) invoeren die uw mijnbouwapparaat verbruikt. Bitcoin-mining is geen goedkope aangelegenheid en vereist vaak duizenden dollars om een ​​goede mijnbouwinstallatie op te zetten met meerdere ASIC-mijnwerkers. Het verlagen van de hash-snelheid leidt uiteraard tot de langzamere blokgeneratie. De reden daarvoor is dat mijnwerkers enorme hoeveelheden elektriciteit gebruiken en elektriciteit kost geld. Kan ik kiezen welke munten ik wil winnen? Vanwege deze en algemene marktvolatiliteit kan het moeilijk zijn om te weten hoeveel winst u zult maken met mijnbouw. U kunt de geschatte kosten krijgen in de bitcoin-mijncalculator volgens het bitcoin-mijnbouwcontract. Het is een methode om de kans te vergroten om Bitcoin te verdienen via mining en het is een standaardpraktijk in de cloud en persoonlijke mining.

Hmq1725

51 watt verbruikt met betrekking tot zijn efficiëntie. Moeilijkheid kan (en zal) veranderen. Onze rekenmachine gaat uit van de 0. Elke 210.000 blokken - ongeveer 4 jaar - het aantal BTC in de blokbeloning helften. Belastingen, het is van essentieel belang om de inkomsten van 60% tot 85% op financiële investeringen in de gaten te houden. 47 jaar Antminer S15-28TH/s 0. U kunt het patroon niet raden of een voorspelling doen op basis van eerdere doelhashes.

Als u een blok niet succesvol valideert, geeft u uiteindelijk geld uit aan elektriciteit zonder dat u iets hoeft te laten zien voor uw investering. Flymining-contracten zijn winstgevend, zelfs met de historisch laagste winstgevendheid van Bitcoin-mining, wat te zeggen als Bitcoin op zijn hoogtepunt is. Standaardwaarden zijn voor een systeem van vier 6870s. De moeilijkheidsgroei is ingesteld op de standaardwaarde, 7%. Nadat u een cloud-miningprovider heeft gekozen en u heeft aangemeld, moet u een mining-pakket kiezen. Anders kunt u veel elektriciteit verbruiken zonder dat u daadwerkelijk wordt beloond voor uw werk. Dit wordt meestal gemeten in GigaHashes per seconde.

Mijnbeloningen voor echt geld zijn een duidelijke indicator van de sterkte en gezondheid van de cryptomarkt omdat grote hoeveelheden fiat door de mijnkanalen stromen.

Als het valt, zullen mensen uiteindelijk stoppen met mijnen. Een Bitcoin-mijncalculator zal helpen om het antwoord te geven. De resultaten vorige week laten zien hoe het lot van cryptobedrijven neigt te stijgen en dalen samen met de notoir volatiele prijs van bitcoin. Ze doen het werk om eerdere Bitcoin-transacties te verifiëren. Wanneer de prijs stijgt, kunnen mijnbouwactiviteiten een extreem hoog rendement opleveren. Is het te laat om te investeren in bitcoin? Coinbase is een geweldige cryptocurrency-uitwisseling voor beginners, omdat het niet alleen veilig en betrouwbaar is, maar ook extreem gemakkelijk te gebruiken is. U kunt uw mijnbouwactiviteiten onderbreken of hervatten op basis van de winstgevendheid - om ervoor te zorgen dat u tijdens de mijnbouw geen verliezen maakt. Met behulp van de huidige generatieapparatuur hebben we de geschatte kosten berekend voor het minen van één Bitcoin in verschillende landen, terwijl we constant problemen aannemen:

CNReverseWaltz

Klik onder net/dag (1), typ = F2 - (B €3 * (B €4/1000) * 24), voer vervolgens (2) in en dubbelklik op het kleine vierkantje (3). L3 + is een eenvoudig te gebruiken mijnbouwhardware dat wordt geleverd met een hashsnelheid van ongeveer 504 MH/s en een vermogen van ongeveer 800 watt en een sportefficiëntie van 1. Antminer S17 Pro Fabrikant: Houd er rekening mee dat een winst/verlies door het houden van de munten niet in deze schatting wordt opgenomen. Aangezien Bitcoin-mining een investering is en u bereid moet zijn om bepaalde kosten te dragen om het mijnproces effectief te voltooien, waarvan een van de belangrijkste kosten de energiekosten zijn. De prijs is het grootste deel van het afgelopen jaar gedaald, wat een factor is waar u goed rekening mee moet houden in uw berekeningen. Work at home transcriptionist jobs, het is moeilijk uit te leggen welke soorten services beschikbaar zijn of wat u moet bieden, maar bezoek de site en zoek in gebieden waar u zich competent voelt om te werken. Hoe maximaliseer ik mijn kansen om de hash te raden voordat iemand anders dat doet? 77 quintillion hashes per seconde (EH/s) in de afgelopen 14 dagen om te strijden voor mijnbeloningen op de eerste blockchain ter wereld, volgens gegevens van mijnpool BTC.

Bitcoin-mijncalculator: Reuters meldde in januari 2019 dat banken zoals JP Morgan cryptocurrencies nog steeds als onbewezen beschouwen en waarschijnlijk in waarde dalen. Als je wilt schatten hoeveel Bitcoin je zou kunnen minen met de hash-snelheid van je mijnbouwinstallatie, biedt de site Cryptocompare een handige calculator. Het is waarschijnlijk dat u elektriciteitskosten en hardwarekosten moet aftrekken om uw nettowinst te bepalen. In het slechtste geval, als de Bitcoin-moeilijkheid met dezelfde snelheid toeneemt als tussen januari 2019 en januari 2019, kunnen we ongeveer 6 verwachten.

Equihash + Scrypt

De minst krachtige manier om Bitcoin te minen is via de computer. 25 bitcoins per blok, enzovoort. Bekende pools hebben ook de neiging om transparanter te zijn over hun werking, waarvan vele tools bieden om ervoor te zorgen dat elke gebruiker de juiste beloning krijgt op basis van de ingebrachte hash-snelheid. Handel, veranderingen in rentetarieven kunnen de kosten van schuldendienst beïnvloeden. Klantenservice of callcenteropdrachten, het is een trieste realiteit en je optie kan zijn om een ​​eigen bedrijf te starten, wat mijn Top Work At Home-aanbeveling me heeft geholpen. Natuurlijk moet je dan beslissen wat je op de lange termijn met je bitcoins gaat doen. Tegenwoordig is de toetredingsdrempel veel hoger als je er winst mee wilt maken. 00071930 Bruto €5.

De site Cryptocompare biedt een handige rekenmachine waarmee je nummers zoals je hashsnelheid, elektriciteitskosten, enz. Kunt aansluiten.
45 biljoen recordrecord tijdens de recente aanpassingscyclus van twee weken, het hoogste sinds oktober 2019.

Kies uw GPU-hardware of stel aangepaste hashrate in

0160215712 Stroomkosten 0 Poolkosten 0 Onderhoudskosten 0 Wekelijkse inkomsten €0. Maak uw geld harder werken, vooral populair bij YouTubers, Patreon is een geweldige manier om donaties van je fans te accepteren. Hoewel veel mijnbouwpools hun hele hash-snelheid bijvoorbeeld richten op het minen van een enkele cryptocurrency, zijn sommige groot genoeg om extra opties te bieden - zodat gebruikers andere SHA256-munten zoals Bitcoin Cash (BCH) of Fantom kunnen minen als ze dat willen. De spike-tag wordt toegewezen aan alle munten waarvoor de geschatte beloning is gestegen bij de laatste synchronisatie. Maar dat was meer dan 20 jaar geleden, de twee meest voorkomende patronen voor daghandelgrafieken zijn omkeringen en voortzettingen. Het potentieel om terug te stuiteren is echter enorm. Een site die de kosten voor elektrische stroom toont om een ​​50 BTC-blok te genereren, gegeven een hash-snelheid, stroomverbruik en elektriciteitskosten als input. Op basis van deze uniforme verdeling kunnen we verwachten dat de Bitcoin-moeilijkheidsgraad met 10 zal toenemen.

Ook kan de berekening van de beloning met betrekking tot de gemiddelde moeilijkheidsgraad van 24 uur niet worden vergeleken met de resultaten die worden geleverd door multi-algo-pools, omdat het niet eerlijk zou zijn. Bitmain's Antminer R4 valt achter de Antminer S9i qua efficiëntie, met een hash van 8. Maar ons numerieke systeem biedt slechts 10 manieren om getallen weer te geven (0-9). Tenzij er een significante technische verandering van Bitcoin is, zal dit waarschijnlijk hetzelfde blijven. Elektrische kosten voor koeling zijn nog een andere factor om te overwegen, omdat mijnwerkers aanzienlijke warmte genereren tijdens het mijnbouwproces. Dat is juist.